Om oss

KINOMAGASINET er om, for og av filmentusiaster.

Nettsiden og magasinet har hovedfokus på distribusjon- og markedsføring av film overfor forbrukerne, og retter seg fortrinnvis mot bransjen som forestår dette i størst grad – kinobransjen. Vi skriver også om andre leveringsmetoder for film, elektronikk, teknologi og spill.

Nettsiden og magasinet er drevet av JB Forlag, eid og etablert av John Berge 26.10.1999.

Berge har dekket forholdene i den norske, nordiske, europeiske og amerikanske film- og videobransjen siden 1997, først som frilanser i Filmmagasinet, deretter som kulturjournalist i NTB, og siden som frilanser og siden som redaktør for nå nedlagte RELEASE i årene 1998–2012. Han skrev også om film- og musikk fra starten av som journalist, i 1987.

Berge har også bakgrunn som frilansjournalist, journalist, vaktsjef, redigerer m.v. i medier som Nordmørsposten, Tidens Krav, Adresseavisen, Dagbladet, Dagsavisen, Aftenposten, Hjemmekino, Elektronikkbransjen, Se og Hør, Nationen, DinSide, Oppegård Avis, Mediamenn, Vårt Oslo og NRK.

KINOMAGASINETs nettside ble lansert 26. april 2013, litt over tre måneder etter at VIDEOMAGASINET ble lansert 6. januar 2013. Sidene er en videreføring og videreutvikling av John Berges tidligere engasjement for denne høyst vitale bransjen.

De to sidene er søster/bror-sider og har til tider likt innhold, men video er i fokus på VIDEOMAGASINET, mens kino er i fokus på KINOMAGASINET. Felles for begge sider er dog fokuset på film – og bransjens utfordringer og menneskene i bransjen.

Redaktør John Berge har vært medlem i Norsk filmkritikerlag siden 1998.

Første PRINT & DIGITAL-utgave rettet mot bransjen ble gitt ut i februar 2013. Utgave nummer to kom i april 2013. Den foreløpig tredje printutgaven ble lansert i august 2014.

Det utgis også en printutgave kalt KINOMAGASINET (forbrukerutgave) – som er hva bladet HIGH-DEF het i årene 2012 og 2013. Dette er et rent forbrukerprodukt.

KINOMAGASINET når alle de viktige nøkkelpersonene i norsk kinobransje. Vi fokuserer på film – og alle dets distribusjonskanaler.

Skrive for oss? Vi jakter alltid på dyktige frilansere, både for å anmelde Blu-ray Disc og kinofilmer – og for å skrive nyhetsnotiser & evt. lage reportasjer fra Oslo & omegn. Ta kontakt med redaktør John Berge om du er interessert.

JB Forlag lager også redaksjonelt stoff, tar bilder, produserer nettsider og blader på oppdrag fra andre firma. Sjekk ut firmaets nettside her.

KINOMAGASINET & VIDEOMAGASINETS MEDARBEIDERE:

Redaktør:
John Berge

Salgs- og markedssjef:
Glenn Smith

I redaksjonen pr. februar 2018:
Katrine Wang Svendsen
Stina Ueland
Rafael Motamayor
Aleksander Koren
Bjørn Harald L. Sønsthagen
Helene Marie Sveløkken Paalsrud
John Haakon Asker
Rolf Einar Hammerås
Fredrik Olsen Hagstrøm
Lars Johnsrud
Anne-Marte Vaagan
Linn Horn Stokke

Design:
Per Mork

KONTAKTINFORMASJON:

JB FORLAG
Halfdan Kjerulfsvei 6A
1410 KOLBOTN
Tlf.: 975 99 007
E-post

Besøk våre ulike nettsider her.

KINOMAGASINET
KINOMAGASINET FACEBOOK
KINOMAGASINET TWITTER
KINOMAGASINET INSTAGRAM

VIDEOMAGASINET
VIDEOMAGASINET FACEBOOK
VIDEOMAGASINET TWITTER
VIDEOMAGASINET INSTAGRAM

KULTURHUSMAGASINETT
KULTURHUSMAGASINET FACEBOOK
KULTURHUSMAGASINET INSTAGRAM
KULTURHUSMAGASINET TWITTER

JAMESBOND.no
JAMESBOND.no
JAMESBOND.no FACEBOOK

007SHOP.no
007SHOP.no
007SHOP FACEBOOK

JOHNBERGE.com
JOHNBERGE.com
JOHN BERGE FACEBOOK

JB FORLAG
JBFORLAG.no
JB FORLAG FACEBOOK